پاکسازی مدیران به بهانه "مبارزه با فساد" این بار در تاپیکو: "پهلوانی" در دام کودکان رسانه ای / جنبه تبلیغاتی و نمایشی مبارزه با فساد/برچسب فساد برای سرکوب منتقدان
پس از انتقادات برخی از رسانه ها نسبت به "عبدالکریم پهوانی" مدیرعامل هلدینگ تاپیکو، بهانه پاکسازی مدیران ستادی و شرکت های تابعه رمز مبارزه با فساد را پیشنهاد داده که گویا این موضوع نخ نما مورد استقبال جناب پهلوانی قرار گرفت و از این حربه برای عزل مدیرعامل نفت پاسارگاد استفاده کرده است.اگرچه موضوع این نوشتار مربوط به مدیرعامل پیشین نفت پاسارگاد نیست و به سیاست پیش رو مدیرعامل تاپیکو می پرازد.
به گزارش نفت آرا،این مسأله در بسیاری از سازمانها و شرکتها دیده میشود، جایی که مدیران به مشاورههای نادرست افراد رسانهای ناپخته اعتماد میکنند و تصمیماتی میگیرند که در نهایت به ضرر سازمان تمام میشود.
آنچه از زمان انتصاب "پهلوانی" دیده ایم گویا افراد کمتجربه که دارای نگاه سطحی به رسانه دارند و از تکنیکهای تأثیرگذاری و مدیریت بحران اطلاع کافی ندارند حلقه مشاوران وی را تشکیل داده اند.
برخی مشاوران رسانهای ناپخته که بیشتر شبیه کودکان هستند به جای تحلیلهای استراتژیک، تنها روی دیدهشدن و ترند شدن موارد پیش پا افتاده تمرکز میکنند، بدون در نظر گرفتن تأثیرات بلندمدت.
رسانه فقط یک ابزار است و بدون شناخت کافی از سازمان، مشاورههای دادهشده میتواند گمراهکننده باشد. یک مشاور رسانهای ناپخته ممکن است تصمیماتی بگیرد که اوضاع را بدتر کند.
به نظر میرسد به اسم مبارزه با فساد برای سرکوب منتقدان و پاکسازی مدیران ستادی و شرکت های تابعه توسط مدیرعامل تاپیکو در حال بهره برداری است. جایی که برخی افراد یا نهادها به بهانه مبارزه با فساد، از پذیرش مسئولیتهای خود شانه خالی میکنند. این میتواند به اشکال مختلفی دیده شود.
برخی مدیران و سیاستگذاران، به جای ارائه پاسخ شفاف درباره عملکرد خود، تمام مشکلات را به گردن فساد یا افراد فاسد میاندازند و از پذیرش مسئولیت فرار میکنند.
در حال حاضر پروژههای مبارزه با فساد بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند و به جای حل ریشهای مشکل، تنها برای حذف رقبا یا توجیه ناکارآمدیهای مدیریتی به کار رفت.
گویا مدیرعامل جدید تاپیکو سعی دارد از برچسب “فساد” برای حذف منتقدان خود استفاده کنند و به این ترتیب، از زیر بار مسئولیتپذیری در برابر مطالبات عمومی فرار کند.
این نوع رفتارها در بلندمدت باعث بیاعتمادی عمومی میشود و میتواند آسیبهای جدی به جامعه و نظام اداری وارد کند.