وزارت منابع آبی عراق وضعیت کنونی ذخایر آبی این کشور را دشوار توصیف کرد و از تلاش این وزارتخانه برای تقویت رودخانههای دجله و فرات از محل ذخایر دریاچه ثرثار با هدف پشت سر گذاشتن کمبودهای کنونی خبر داد.
هشدار عراق درباره بحران فزاینده کمبود آب و بالاترین هدر رفت آب در جهان
23 ارديبهشت 1404 ساعت 18:16
وزارت منابع آبی عراق وضعیت کنونی ذخایر آبی این کشور را دشوار توصیف کرد و از تلاش این وزارتخانه برای تقویت رودخانههای دجله و فرات از محل ذخایر دریاچه ثرثار با هدف پشت سر گذاشتن کمبودهای کنونی خبر داد.
به گزارش نفت آرا،یکی از مقامات وزارت منابع آبی عراق با اشاره به اینکه این کشور بالاترین نرخ هدر رفت آب در جهان را به ثبت رسانده است، از تلاش برای پشت سر گذاشتن بحران آبی در فصل تابستان با استفاده از راهکارهای گوناگون خبر داد.
بحران کمبود آب در عراق طی سالهای گذشته به دلایل متعددی تشدید شده است که مهمترین آنها تغییرات آب و هوایی و کاهش چشمگیر سهمیه آب ورودی از کشورهای بالادست است ضمن آنکه گزارشهای سازمان ملل متحد نیز حکایت از آن دارد که تا سال ۲۰۳۵، رودخانههای عراق قادر به تأمین بیش از ۱۵ درصد از نیازهای این کشور نخواهند بود.
«غزوان عبد الامیر السهلانی»، مدیرکل سازمان بهرهبرداری از پروژههای آبیاری و زهکشی در وزارت منابع آب عراق تصریح کرد: وضعیت ذخایر آبی عراق در حال حاضر دشوار و کمتر از سال ۲۰۲۴ و سالهای قبل است ضمن آنکه این سازمان از طریق مرکز ملی و سازمان سدهای وزارت منابع آب، به توزیع سهمیههای آبی بین استانها مبادرت کرده است.
وی با اشاره به اهداف این طرح از جمله تامین آب آشامیدنی و آبیاری باغات و مزارع تصریح کرد: موانع پیش رو برای رساندن آب به دورترین نقطه در بصره در حال رفع شدن است.
السهلانی با اشاره به اینکه یکی از دلایل عمده کمبود آب در کشور کاهش بارندگی و رهاسازی سهمیههای آبی بیشتر از میزان ورودی در ماههای گذشته به منظور تأمین طرح کشت زمستانی است، پیشبینی کرد: توافقی بر سر طرح کشت تابستانه بین وزارتخانههای منابع آب و کشاورزی طی هفته آینده حاصل شود.
وی تأکید کرد: میزان هدررفت آب آشامیدنی برای هر فرد در عراق بسیار بالاست، به طوری که این مقدار از میانگین تعیین شده روزانه که ۱۳۵ لیتر برای ساکنان روستاها، ۲۰۰ لیتر برای شهرستانها و نواحی و ۲۴۰ لیتر برای مراکز شهرها است، فراتر رفته است.
وی خاطرنشان کرد: سهمیه هر فرد در برخی مناطق کشور از حداکثر میانگین جهانی تعیین شده نیز فراتر رفته و به ۷۰۰ لیتر در روز رسیده است که نیازمند رسیدگی سریع و قاطع است.
این مقام عراقی در پایان در خصوص اقدامات وزارت منابع آب برای مقابله با کمبودهای فعالی تصریح کرد: این سازمان روزانه و از اواخر ماه گذشته، ۱۴۰ مترمکعب در ثانیه آب پمپاژ میکند که ۸۰ مترمکعب در ثانیه آن برای تقویت رود فرات و ۷۰ مترمکعب در ثانیه برای تقویت دجله، از طریق دریاچه ثرثار و از ذخایر آن است.
کد مطلب: 16746