بسیاری جنگ روسیه و اوکراین را فرصتی برای رسیدن نفت و گاز ایران به بازارهای اروپایی می دانستند. اما ایران نه تنها از این فرصت استفاده نکرده بلکه به دنبال افزایش وابستگی خود به مسکو و واردات گاز است.
پیش بینی می شود که تقاضای نفت در نیمه دوم سال روند افزایشی خود را ادامه بدهد. این در شرایطی است که بسیاری از کارشناسان معتقدند میزان عرضه نفت روسیه در ماه های آینده کاهش بیشتری را تجربه خواهد کرد.
به اعتقاد کارشناسان در بلندمدت بهترین سناریو برای ایران جهت واردات گاز روسیه، صادرات آن به قیمت بالاتر به کشورهای همسایه است، موضوعی که مزایای اقتصادی آن بیش از 6 میلیارد دلار خواهد بود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره احتمال اجرای فرمول نرخگذاری جدید در گاز مصرفی صنایع گفت: با این فرمول، بهای گاز به عددی بالاتر از 5 هزار تومان مصوب سال جاری افزایش خواهد یافت که به صلاح کشور نیست.
پیشنهاد میشود وزارت نفت در صورت انعقاد قرارداد واردات گاز از روسیه، از این ظرفیت در جهت تقویت سیاست «بهینهسازی مصرف سوخت» و «توسعه بازارهای صادراتی» استفاده کرده و صرفا به منافع کوتاهمدت خود توجه نکند.
تقابل گازی روسیه با اتحادیه اروپایی موجب میشود اروپاییها زمستان سردی را پیش رو داشته باشند که زمینه را برای امتیازگیری روسها در مناقشه اوکراین فراهم میکند.
من یک راننده تاکسی هستم؛ مگر روزانه در شهر بوشهر، با این هزینههای سرسام آور چقدر میتوانم درآمد داشته باشم. سه فرزند قد و نیم قد دارم که برای ابتداییترین نیازهایشان با مشکل مواجه هستم. حالا هم دردی به دردهایم افزوده شده و بعد از پایان کار با تنی خسته و کوفته مجبورم برای زدن سوختگیری خودرو ساعتها در صف منتظر بمانم تا نوبتم شود.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند اعلام کرد که بهار امسال، یک میلیارد و ۷۶۰ میلیون مترمکعب گاز در این شرکت فرآورش شد که نسبت به مدت مشابه پارسال ۶۷ درصد افزایش یافته است.
مدیر گروه نفت اندیشگاه تحلیلگران انرژی گفت: ما باید هر چقدر میتوانیم گاز روسیه را در قالب قراردادهای خرید و فروش به بازارهای همسایه صادر کنیم و به سمت تبدیل شدن به هاب گازی منطقه حرکت کنیم.
آمارهای BP به عنوان منبع معتبر تحلیل حوزه انرژی، گویای وضع نامطلوب مصرف گاز در ایران در مقایسه با سایر نقاط جهان شامل قاره آمریکا، اروپا، آفریقا، کشورهای CIS، آسیای پاسیفیک و خاورمیانه است.
اعضای کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام در بیستوششمین نشست خود بر لزوم توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز با هدف رساندن ظرفیت پتروپالایشی کشور به ۴ میلیون بشکه در روز تأکید کردند.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران اعلام کرد این مجموعه درصدد است با استقرار سامانه جامع مدیریت اطلاعات پروژهها (PMIS) بهعنوان پرچمدار در سطح وزارت نفت مطرح شود.