مدیرعامل شرکت ملی نفت با بیان اینکه تکمیل طرح‌های غرب کارون نیازمند سرمایه‌گذاری‌ 11 میلیارد دلاری است، بر لزوم تغییر فرمت قراردادهای نفتی به منظور جلوگیری از طولانی شدن زمان قراردادها و افزایش بهره‌وری تاکید کرد.
plusresetminus
خجسته‌مهر: تکمیل طرح‌های غرب کارون نیازمند سرمایه‌گذاری‌ 11 میلیارد دلاری است
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، محسن خجسته‌مهر در آیین معارفه مدیرعامل جدید شرکت مهندسی و توسعه نفت بر لزوم اجرای سریع و مطابق برنامه طرح‌های میدان‌های نفتی مشترک غرب کارون تاکید کرد و گفت: در بسیاری از موارد، تاخیرها و کاستی‌های انجام شده در حیطه توسعه این میدان‌ها به دلیل نقص در قراردادهای منعقد شده میان شرکت متن و پیمانکاران بوده است.
وی افزود: در بعضی از موارد، از زمان اعلام مناقصه تا زمان اجرای یک طرح یا پروژه زمان زیادی می‌گذرد که این موضوع به‌ویژه درباره قراردادهای ریالی مشکلاتی به همراه دارد و باعث تداخل و کندی روند انجام کار می‌شود.
خجسته‌مهر میدان‌های مشترک نفتی غرب کارون را اولویت‌دارترین پروژه مجموعه شرکت ملی نفت اعلام و خطاب به مدیرعامل جدید شرکت مهندسی و توسعه نفت تاکید کرد: انتظار داریم، فرآیند توسعه میدان مشترک آزادگان جنوبی تا یکسال دیگر به اتمام برسد.
جبران عقب افتادگی در حوزه توسعه غرب کارون
وی با تشکر از اقداماتی که پیشتر در حوزه توسعه میدان‌های غرب کارون انجام شده، گفت: متاسفانه در این بخش نتوانستیم مطابق برنامه پیش رویم و لازم است کاستی‌ها در این حوزه جبران شود.
وی افزود: اگر بخواهیم فرآیند توسعه فاز دوم میدان‌های آزادگان شمالی و یادآوران را به همراه توسعه میدان آزادگان جنوبی و یاران به سرانجام برسانیم به حدود 11 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم.
خجسته‌مهر بر لزوم تامین پروژه‌ها در اجرای طرح‌های مذکور، با تکیه بر توان و ساخت داخل نیز تاکید کرد و گفت: با توسعه میدان‌های غرب کارون، تولید بیش از یک میلیون بشکه نفت در این منطقه محقق می‌شود که این موضوع خود به‌عنوان یکی از اولویت‌دارترین طرح‌های شرکت ملی نفت ایران مطرح است.
توسعه همه‌جانبه صنعت نفت 
خجسته‌مهر بر لزوم توسعه همه جانبه طرح‌های شرکت مهندسی و توسعه نفت به‌عنوان بازوی اجرایی شرکت ملی نفت در حوزه میدان‌های غرب کارون تاکید کرد و افزود: این توسعه باید با تکیه بر پیوست فرهنگی و انجام مسئولیت‌های اجتماعی صنعت نفت در حوزه میدان‌های غرب کارون انجام شود.
وی گفت: توسعه متوازن که از مصادیق یکپارچگی در طرح‌های شرکت ملی نفت است، باید رعایت شود و برای رسیدن به این مهم باید توسعه اجتماعی در مناطق فعالیت شرکت نیز همگام با اجرای فرآیندهای توسعه‌ای در دیگر بخش‌ها مورد توجه قرار گیرد.
خجسته‌مهر خاطرنشان کرد: با توجه به ماموریت‌های اقتصادی شرکت ملی نفت، ‌ وقتی از واژه توسعه در سطح این شرکت استفاده می‌شود، باید توجه داشت، این فرآیند در نهایت باید به توسعه اقتصادی بینجامد. در این فرآیند باید مدیریت زمان و بهره‌وری به‌عنوان دو رکن اساسی مورد توجه قرار گیرد.
معاون وزیر نفت با اشاره به اهمیت حوزه منابع انسانی در روند رشد و توسعه سازمان گفت: باید در این بین به ظرفیت‌های نیروهای جوان و استفاده از مغزافزارها همسو با افزایش بهره‌وری در سیستم نگاه ویژه‌ای داشت.
لزوم تقویت سیستم‌های مالی و بازرگانی
خجسته‌مهر با اشاره به اهمیت مکانیسم حسابرسی در سطح شرکت ملی نفت و شرکت‌های تابعه، افزود: باید سیستم بازرگانی و حسابرسی قوی در بخش‌های مختلف این شرکت متمرکز شود.
وی تصریح کرد: در حیطه فعالیت‌های شرکت مهندسی و توسعه نفت که عمدتا با پیمانکاران در تعامل است، باید بخش بازرگانی و امور قراردادها تقویت شود تا از اتلاف سرمایه یا تاخیر در اجرای طرح‌های کلان ملی جلوگیری شود. 
بازگشت اختیارات شرکت‌ها
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه یکی از عواملی که پیش از این باعث تاخیر در اجرای طرح‌های صنعت نفت شده، مربوط به محدودسازی شرکت‌های تابعه بوده ا، گفت: در این باره مقرر شد، تمام اختیارات شرکت‌های تابعه که می‌تواند در انجام بهتر و سریع‌تر فرآیند طرح‌های صنعت نفت دخیل باشد، به این شرکت‌ها بازگردانیم.
خجسته‌مهر افزود: وظیفه شرکت ملی نفت، سیاست‌گذاری، کنترل و تصویب قوانین برای انجام سریع‌تر امور توسعه‌ای در سطح صنعت نفت است و اجرای منظم و دقیق طرح‌ها، انتظاری است که از تمامی شرکت‌های تابعه شرکت ملی نفت می‌رود.
تقویت نقاط مثبت و رفع نقاط ضعف
مدیرعامل شرکت ملی نفت درباره رویکرد جدید مدیریتی این شرکت تصریح کرد: بر این باوریم، برای اجرای بهتر امور باید ضمن تکیه بر فعالیت‌هایی که پیش از این انجام شده، نسبت به تقویت نقاط مثبت و رفع نقاط ضعف در دوره‌های پیشین مدیریتی اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.
وی با بیان اینکه علاقه‌ای به خاطره‌گویی و انتقاد از گذشته ندارد، گفت: باید در اجرای طرح‌های تعریف شده و ماموریت‌های ملی، چشم‌اندازی مطابق واقعیت‌های موجود طراحی و در بستر زمانی مورد انتظار محقق شود.
خجسته‌مهر از نگرانی برای انجام درست وظایف به‌عنوان "نگرانی مقدس" یاد کرد و افزود: تمامی مدیران و کارکنان شرکت ملی نفت باید همواره نسبت به انجام درست وظایف و مسئولیت‌های خود نهایت دقت را داشته و وظایف محوله را در چارچوب ماموریت‌های ذاتی و به بهترین شکل ممکن به انجام برسانند.
متن آمادگی انجام تمامی ماموریت‌های محوله را دارد
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت نیز در این مراسم ضمن تقدیر از اعتمادی که به وی شده، گفت: طی فعالیت خود در حوزه شرکت متن به این نتیجه رسیده‌ام، این شرکت از نظر تخصص نیروی انسانی در وضع مطلوبی قرار دارد و براین اساس با اطمینان می‌گویم، شرکت متن می‌تواند، تمام ماموریت‌های محوله از سوی شرکت ملی نفت را به بهترین شکل انجام دهد.
ابوذر شریفی با بیان اینکه ماموریت اصلی شرکت مهندسی و توسعه نفت در حوزه توسعه میدان‌های مشترک نفتی در حوزه غرب کارون تعریف شده، افزود: برای اجرای این ماموریت برنامه‌هایی در دست انجام است که تلاش می‌کنیم، با تمرکز بر آنها بتوانیم، بحث افزایش تولید نفت را تا پایان سال آینده قطعی کنیم.
وی همچنین از وجود تنوع در فرآیند قراردادهای شرکت مهندسی و توسعه نفت نیز خبر داد و گفت: تنها در حوزه طرح بزرگ خط لوله گوره - جاسک بیش از 15 قرارداد EPC وجود دارد که مورد تجمیع قرار گرفته است. در بخش ساختار سازمانی نیز در جهت ماموریت‌های محوله لازم است تا بازنگری صورت بگیرد تا تحقق کامل برنامه‌ها مطابق تقویم زمانی تضمین شود.
انتهای پیام/.
 
https://naftara.ir/vdcc.4qsa2bqmpla82.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما