بر مبنای آمار هفتگی که تا ژوئن سال ۲۰۱۰ از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا موجود است، هفته گذشته نخستین هفته ای بوده است که آمریکا هیچ تحویل محموله نفتی از عربستان سعودی نداشته است.
plusresetminus
صادرات نفت عربستان به آمریکا برای اولین بار به صفر رسید
 
به گزارش نفت آرا، آمریکا همواره رویای حذف وابستگی به نفت خاورمیانه را از زمان جیمی کارتر در سال ۱۹۷۷ در آمریکا در سر داشته است.

پالایشگاه های آمریکایی در سال 2008 پس از کانادا، بیشترین میزان واردات نفت را از عربستان سعودی درحدود یک میلیون بشکه در روز داشته اند که این موضوع به عنوان یک ریسک امینیتی جدی به حساب می آمد. 

در پی کاهش صاردات نفت عربستان صعودی به آمریکا در ماه های اخی، محموله های نفتی به آمریکا تحویل داده نشد که بر مبنای آمار هفتگی که تا ژوئن سال ۲۰۱۰ از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا موجود است، هفته گذشته نخستین هفته ای بوده است که آمریکا هیچ تحویل محموله نفتی از عربستان سعودی نداشته است.

نگاهی به سوابق طولانیتر آمار ماهانه نشان می دهد که برای نخستین بار از سپتامبر سال ۱۹۸۵ است که هیچ وارداتی از عربستان سعودی وجود نداشته است.

کشورهای اوپک در ماه مه سال ۲۰۲۰ در واکنش به سقوط قیمت نفت و افت تقاضا محدودیت تولید به میزان ۹.۷ میلیون بشکه در روز را به اجرا گذاشتند.این محدودیت عرضه به تقویت قیمتها با وجود ضعیف ماندن میزان مصرف کمک کرده است.

قیمت های نفت در یک ماه گذشته با امیدواری به بهبود تقاضا در پی توزیع واکسنهای کووید ۱۹ رشد چشمگیری داشته اند. اعضای اوپک پلاس هفته جاری برای تصمیم گیری درباره سطح تولید فوریه دیدار کردند و در جریان این دیدار با افزایش اندک تولید روسیه و قزاقستان در فوریه و مارس موافقت شد.

سپس عربستان با اعلام کاهش تولید داوطلبانه حدود یک میلیون بشکه در روز در دو ماه آینده بازارها را غافلگیر کرد. تصمیم بزرگترین صادرکننده عضو اوپک باعث شد قیمت هر بشکه نفت برنت به بالای ۵۴ دلار و نفت آمریکا به بالای ۵۰ دلار صعود کند.

آمریکا همچنان کانون شیوع ویروس کرونا مانده و رکورد ابتلا در بسیاری از ایالتها به وضع محدودیتهای جدید منجر شده در حالی که سایر بخشهای جهان در حال احیا هستند. مصرف بنزین آمریکا در تعطیلات روز شکرگزاری به پایینترین سطح چند سال اخیر سقوط کرد.

افت تقاضا به حدی شدید بوده که برخی از پالایشگاههای آمریکایی فعالیتشان را متوقف کرده اند. برای عربستان سعودی کاهش صادرات به آمریکا سریعترین راه برای ارسال سیگنال محدودیت عرضه به بازار است.

آمریکا تنها کشوری است که آمار ذخایر و واردات را به صورت هفتگی منتشر می کند که بازتاب زیادی در میان معامله گران نفت دارد. سایر کشورهای مصرف کننده بزرگ نفت مانند چین کمتر اطلاعات به روز درباره عرضه نفت منتشر می کنند.

عربستان سعودی در ماههای مه و ژوئن سال ۲۰۲۰ صادراتش به آمریکا را بیش از دو برابر افزایش داده بود. این حجم عظیم صادرات نفت باعث شده بود تد کروز، سناتور جمهوریخواه آمریکایی در آوریل توییتی با این مضمون ارسال کند: "پیام من به سعودیها: نفتکشهایتان را برگردانید". پالایشگاههای آمریکایی آخرین بخش از این حجم عظیم نفت را در اوایل ژوییه دریافت کردند.

از آن زمان صادرات نفت عربستان سعودی به آمریکا پیوسته کاهش داشته و طبق آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکایی، در نوامبر و سپس در دسامبر تنها ۷۳ هزار بشکه در روز نفت به مشتریانش تحویل داده است.
https://naftara.ir/vdciczaw2t1a3.bct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما