معاون ایدرو از اعتبار ۱۰ الی ۱۲ میلیارد دلاری برای فشار افزایی در پارس جنوبی خبر داد و گفت: فروختن پالایشگاه ایران در کره اشتباه استراتژیک بزرگی بود که زنگنه در دوران خود انجام داد.
plusresetminus
فروش پالایشگاه ایران در کره جنوبی اشتباه بزرگ زنگنه بود/مدلی یکپارچه از مخزن پارس جنوبی نداریم
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، با بهره برداری از فاز ۱۴ پارس جنوبی عملا ماموریت سازمان گسترش و نوسازی در پروژه های نفتی هم تمام شده است. پروژه ای با سرمایه حدود ۵.۲ میلیارد دلاری اسفند سال گذشته به بهره برداری رسید و طبق برآوردهای صورت گرفته سالانه حدود ۵ میلیارد دلاری درآمد برای کشور به همراه خواهد داشت. هرچند که پرونده مشارکت ایدرو در پارس جنوبی سال گذشته بسته شد اما آنگونه که مسئولین سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به بازار می گویند انجام مذاکرات برای ورود به دیگر پروژه های نفتی، گازی، پتروشیمی و حتی پالایشی ادامه دارد چرا که سرمایه گذاری در این پروژه ها همچنان توجیه اقتصادی بالایی دارد.
حمید بازارگان معاون پروژه های کلان انرژی سازمان گسترش و نوسازی در گفتگو با بازار با اشاره به این نکته که شعار این دولت هدایت نقدینگی به سمت تولید است، ادامه داد: پروژه های نفتی و گازی و پتروشیمی بازدهی بالایی داشته و به نوعی سودآوری آن قطعی است. به همین دلیل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران سعی دارد که در ۳ سال آینده متولی هدایت نقدینگی به سمت تولید در این پروژه ها باشد.
احتمال مشارکت ایدرو در میدان نفتی سوسنگرد و میدان گازی ارم
او همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به بهره برداری از فاز ۱۴ پارس جنوبی و اتمام ماموریت ایدرو در این فاز، احتمال ورود سازمان گسترش و نوسازی به طرح های پالایشی و پتروشیمی وجود دارد، گفت: برنامه وزارت نفت در زمینه ساخت پتروپالایشگاه هنوز مشخص نیست اما ایدرو از حضور در این پروژه ها استقبال می کند، به همین دلیل امیدواریم که شرکت پخش و پالایش فرآورده های نفتی به صورت دقیق برنامه های خود در این حوزه را مشخص کند تا بتوانیم در صورت امکان در آنها مشارکت داشته باشیم.
بازارگان همچنین در بخش دیگری از سخنان خود از شروع مذاکرات بین ایدرو و پتروشیمی خلیج فارس خبر داد و گفت: به دنبال مشارکت در یک پروژه ۳۰۰ میلیون دلاری در زمینه تولید محصولات آکرولیتی به عنوان یکی از نیازهای صنایع پایین دست پتروشیمی هستیم.
او همچنین گفت که سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران خواهان مشارکت در میدان نفتی سوسنگرد، میدان گازی ارم و مدار و فولاد مبارکه بوده و مذاکراتی را هم در اینباره با وزارت نفت آغاز کرده است.
معاون پروژه های کلان انرژی سازمان گسترش و نوسازی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بروکراسی های پیچیده اداری در زمان انجام مذاکرات، گفت: از زمانی که مذاکره را برای حضور در پروژه های نفتی، گازی و پتروشیمی شروع می کنیم تا به نتیجه رسیدن قرارداد حدود ۳ سال زمان می برد، این مقدار زمان بسیار طولانی است که عملا ما آن را از دست می دهیم. به همین دلیل خواسته ما از وزارت نفت این است که بروکراسی های اداری را کمی کاهش دهد و در مدت زمان کمتر از یک سال مذاکرات تعیین تکلیف شود.
اشتباه بزرگ زنگنه
او که به نوعی مخالف ساخت پتروپالایشگاه است، درباره مشارکت ایدرو در زمینه ساخت پتروپالایشگاه در ونزوئلا، گفت: ساخت پتروپالایشگاه چیزی حدود ۵ سال طول می کشد. در این مدت به طور قطع چهره ادبیات انرژی دنیا تغییر کرده و متفاوت خواهد شد. به باور من باید به دنبال روشی برای تامین نیازهای پالایشی خود در زمان کم باشیم. به عبارت دیگر می توان به جای ساخت پتروپالایشگاه با استفاده از ظرفیت پالایشگاه ها مستعمل و پالایشگاه ها متحرک که سرمایه گذاری کمتری نیاز دارد، ظرفیت پالایشی کشور را افزایش داد.
https://naftara.ir/vdcd.s0j2yt0fza26y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما