اویل پراس در حالی مدعی شده که ایران نفت خود را ۴۲ درصد زیر قیمت های بین المللی عرضه می کند که حسینی عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی حداکثر مقدار ارزان فروشی را ۲۰ دلار اعلام کرده است.
plusresetminus
نفت ایران ۲۰ دلار ارزان تر از همه جا/چینی ها نفت ایران را چند می خرند؟
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، ایران نفت خود را ۴۲ درصد ارزان به چینی ها می فروشد. بر اساس گزارشی که اویل پراس به تازگی منتشر کرده چینی ها نفت ایران را ۱۰ درصد ارزان تر از نفت روسیه خریداری می کنند. البته حمید حسینی عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی این ادعا را خیلی قبول نداشته و به بازار می گوید که نفت ایران حدود ۲۰ دلار ارزان تر از قیمت های جهانی در بازار عرضه می شود.
او ادامه می دهد: هم اکنون ایران ۱۵ درصد تخفیف معادل ۱۲ الی ۱۵ دلار بابت خرید هر بشکه به خریدار نهایی تخفیف می دهد. البته هزینه های متفرقه هم حدود ۳ دلار و هزینه های نقل و انتقال و پولی که دلال ها و اسطه ها پرداخت می کند هم حدود ۲ دلار برآورد می شود.
مرتضی بهروزی فر کارشناس انرژی درباره چرایی سهم بیشتر روسیه از بازار چین به بازار می گوید: روسیه برای فروش نفت خود به نرخ ۶۰ دلار از معافیت تحریمی نفتکش‌ها و شرکت‌های بیمه برخوردار خواهد شد. درواقع روسیه نفت ارزان خود را با سهولت بیشتری نسبت به ایران می‌فروشد و اگر ایران می‌خواهد با روسیه رقابت کند، باید تخفیف‌ های اغوا کننده‌ای برای نفت خود در نظر بگیرد تا کشوری بپذیرد نفت ارزان روسیه و معافیت تحریمی آن را نادیده بگیرد و به بازار ایران روی آورد.
هر بشکه نفت ایران چند؟
طلای سیاه سومین هفته کاهشی خود از ماه نوامبر تا حالا را تجربه کرد. به گزارش رویترز قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ دلار و ۸۰ سنت معادل ۳.۸۶ درصد افزایش به ۷۵ دلار و ۳۰ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۲ دلار و ۷۸ سنت معادل ۴.۰۵ درصد افزایش ۷۱ دلار و ۳۴ سنت معامله می‌شود. نفت برنت حدود ۵.۳ درصد و نفت آمریکا ۷.۱ درصد طی یک هفته گذشته کاهش قیمت داشته‌اند. البته هم اکنون هر بشکه نفت اوپک به قیمت ۷۳ دلار معامله می شود.
با مبنا قراردادن صحبت های رییس سابق اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های می توان ادعا کرد که ایران از فروش هر بشکه نفت تنها ۵۳ دلار عایدش می شود. البته قیمت فروش نفت بر اساس گزارش های منتشر شده خیلی ارزان تر از این حرف هاست. چرا که اگر طبق گزارش اویل پراس ایران نفت خود را با تخفیف ۴۲ درصد بفروشد، حداکثر درآمدی که می تواند کسب کند، حدود ۴۱ دلار به ازای هر بشکه است. ارزان فروشی نفت ایران در حالی است که کشور برای فرار از کسری بودجه ناچار به افزایش درآمدهای ارزی است. طبق تازه ترین گزارش بین المللی صندوق پول صندوق بین‌ المللی پول ایران امسال برای جلوگیری از کسری بودجه نیاز به نفت ۳۵۲ دلاری یعنی بین ۷ الی ۸ برابر رقم فعلی دارد.
جالب است که بدانید بلومبرگ نوامبر امسال در گزارشی اعلام کرده بود که چین نفت روسیه را ۳۳ دلار زیر قیمت پایه بین المللی(برنت) یا به به عبارتd با تخفیف ۴۰ درصدی عرضه می کند. با این اوصاف اگر ایران قرار باشد ۱۰ درصد هم بیشتر از روسیه برای فروش نفت خود تخفیف دهد، بابت فروش هر بشکه نفت حدود ۵۰ دلار معادل ۳۶ دلار تخفیف می دهد.
ایران ناچار به دادن تخفیف
گزارش های متعددی از تخفیف های نفتی ایران در شرایط تحریمی منتشر شده است. مسئولین مدعی اند که ایران طلای سیاه خود به قیمت بین المللی در بازارهای جهانی عرضه می کند. البته این ادعای مسئولین را فعالین این حوزه قبول نداشته و از هزینه هایی می گویند که تحریم ها به صادرات نفت ایران تحمیل کرده است. حسینی کارشناس انرژی می گوید: با توجه به شرایط تحریمی که ایران با آن مواجه است، فروش نفت بدون دادن تخفیف شدنی نیست. حتی شاهد هستیم که با وجود تخفیف هایی هم داده می شود، تعداد کشورهایی که حاضر به پذیرش ریسک خرید از ایران هستند، محدود است.
چینی ها خریدار نفت ارزان کشورهای تحریمی
بسیاری از کارشناسان چین و هند را برندگان جنگ روسیه و اوکراین و تحریم های نفتی می دانند. بر اساس آمارهای منتشر شده ظرفیت پالایشگاه های کوچک چینی ۳.۷ میلیون بشکه است عمدتا با نفت ارزان کشورهای تحریمی همچون ایران و ونزوئلا و البته روسیه پر می شود. داده‌های شرکت اطلاعات کالا، کپلر، نشان می‌دهد ایران در ماه فوریه رکورد روزانه صادرات نفت به چین از سال ۲۰۱۷ را زده و ۱.۲ میلیون بشکه نفت تحویل پالایشگاه‌ های چینی داده است. داده‌ های شرکت مشاوره انرژی، ورتکسا، نیز نشان می‌ دهد ماه گذشته صادرات نفت ایران به چین به ۸۰۰ هزار بشکه در روز رسید که ۲۰ درصد بیشتر از مارس ۲۰۲۲ است.
البته تنها محموله های نفتی ایران نیستند که به سرزمین اژدهای زرد سرازیر می شوند. پیش از جنگ اوکراین، چین خریدار کوچک نفت روسیه بود اما پس از اینکه خریداران غربی، نفت روسیه را بایکوت کردند، چین به مقصدهای اصلی صادرات نفت روسیه تبدیل شدند. جالب است که بدانید آمار رسمی چین نشان داد روسیه در دو ماه نخست سال ۲۰۲۳، از عربستان سعودی سبقت گرفته و بزرگترین صادر کننده نفت به چین شده است.
آمار سازمان کل گمرک چین نشان داد ورود نفت از روسیه در ماه‌های ژانویه و فوریه، به ۱۵.۶۸ میلیون تن معادل ۱.۹۴ میلیون بشکه در روز رسید که در مقایسه با ۱.۵۷ میلیون بشکه در روز در مدت مشابه سال میلادی گذشته، ۲۳.۸ درصد افزایش داشت.
انتهای پیام/.
https://naftara.ir/vdcj.veofuqeovsfzu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما