ضرب آهنگ توسعه در گچساران باوجود پتروپالایشگاه و پتروشیمی، نوید روزهای روشن اشتغال جوانان در این شهرستان را می‌دهد؛ اما امروز هنوز نگرانی از بیکاری دغدغه بزرگ مردمان این شهر است.
plusresetminus
دل‌نگرانی از بیکاری در قلب شهر طلای سیاه باوجود پتروشیمی و پتروپالایشگاه
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، آبادانی و عمران هر شهر و منطقه، توسعه و رشد اقتصادی آن منطقه را برای شهروندان و بخصوص جوانان بیکار و جوایای کار به همراه دارد.
گچساران دومین تولید کننده نفت خام صادراتی کشور به شمار می‌آید، شرکت نفت و گاز گچساران به دلیل قرار گرفتن تأسیسات نفت و گاز این شهرستان در گستره چهار استان کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، بوشهر و فارس ویژگی‌های خاصی را به این شرکت داده  است.
در کنار آن قرار گرفتن تلمبه‌خانه عظیم گوره و چندراهه نفت خام صادراتی کشور در حوزه عملیات این شرکت، گچساران را به قلب صادرات نفت خام ایران تبدیل کرده است.
طلای سیاهی که با وجود ارزش بسیار آن، آن طور که باید و شاید جوانان و مردمانش از آن بهره نبرده‌اند به گونه ای که آمار بیکاری این شهرستان در استان رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
از طرفی وجود برخی صنایع و طرح های عظیم در این شهرستان زنگ خوش آهنگ پیشرفت و توسعه را با همت مسئولان در دولت مردمی به صدا درآورده است.

وجود پتروشیمی هر چند انبوهی از افراد غیربومی در آن مشغول به کار هستند و به زودی افتتاح می شود، مردم گچساران را به ایجاد طرح های پایین دست و اشتغال جوانان خود دلخوش کرده است.
امید احداث پتروپالایشگاه در منطقه لیشتر این شهرستان و ابجاد اشتغال جوانان، نیز بارقه های امید را در دل مردم گچساران روشن نگه داشته است.
وجود سد و نیروگاه چم شیر در۲۵ کیلومتری جنوب شرقی گچساران که بر روی رودخانه زهره احداث شده نویدی دیگر بر رونق چرخه زمین های حاصلخیز کشاورزی و احداث دهکده گردشگری در این منطقه است هر چند عواید بیشتر این سد شامل دشت های سایر استان‌ها می‌شود.
گرامی پور یکی از شهروندان گچسارانی در گفت و گو با خبرنگار فارس اظهار کرد: اشتغال جوانان این شهرستان به یکی از غصه های بزرگ مردم گچساران تبدیل شده است که امیدواریم مسئولان چاره ای برای آن پیدا کنند.
وی گفت: جوانان تحصیلکرده ما چه چیزی از دیگر استانها یا شهرستانهای همجوار کم دارند، چرا باید در شرکت نفت و پتروشیمی با وجود این همه جوان جویای کار افراد غیر بومی از استانها و شهرستانهای دیگر مشعول به کار باشند.
این شهروند گچسارانی تصریح کرد: بعد از خدا امید ما به مسئولان دولت انقلابی و مردمی آقای رئیسی است از آنها تقاضا داریم که اینبار برای پتروپالایشگاه و دیگر طرح های گچساران از جوانان بومی گچساران به جای غیر بومی ها استفاده کنند.
خانم عزیزیان یکی دیگر از شهروندان گچساران گفت: جوانان تحصیلکرده و بدون شغل ما روز به روز از غصه بیکاری پیرتر می شوند و کاری از دست مادر و پدرها ساخته نیست.
وی افزود: چند وقتی است که خبر کلنگ زنی پترو پالایشگاه در گچساران روزنه های امید را در دل ما و جوانان گچساران ایجاد کرده است البته اگر مسئولان استان و گچساران اینبار از ظرفیت جوانان گجسارانی برای اشتغال در این طرح ها استفاده کنند و اجازه ندهند سهم این جوانان را افراد غیر بومی اشغال کرده و بهره ببرند.
این شهروند گچسارانی اظهار کرد: امیدوارم که هرچه زودتر کار احداث آن آغاز شود و شاهد اشتغال بسیاری از جوانان گچسارانی باشیم.

هدایتی زاده شهروند گچسارانی خاطرنشان کرد: با وجود دولت آقای رئیسی حرکت های خوبی در راستای کارآفرینی و حمایت از سرمایه گذارن دیده ایم و همین ها ما را به آینده ای بهتر برای جوانان این شهر امیدوارتر می کند.
وی گفت: با وجود وضعیت اقتصادی و مشکلات موجود ایجاد طرح بزرگ در گچساران یک رویداد بسیار مهم است که امیدواریم برای به کارگیری افراد فقط از مردم بومی گچساران استفاده کنند نه مانند پتروشیمی که بیشتر افراد شاغل در آن غیر بومی هستند.
 از احداث پتروپالایشگاه تا افتتاح پتروشیمی در گچساران با حضور رئیس جمهور
به گزارش فارس، عسکری معاون امور اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: پترو پالایش گچساران با ظرفیت ۱۰۵ هزار بشکه نفت در دور دوم سفر ریاست جمهوری به کهگیلویه و بویراحمد کلنگ زنی می شود.
 وی محصول این طرح را گازوئیل، بنزین و بنزن اعلام کرد و افزود: با بهره برداری از این طرح یکهزار و ۵۰۰ نفر به اشتغال مشغول خواهند شد.
عسکری بیان کرد: این طرح با سرمایه گذاری ۲۰ هزار میلیارد ریال اجرا خواهد شد.
فرماندار گچساران هم با اشاره به اینکه آیین کلنگ زنی طرح پالایشگاه گچساران در سفر دوم رییس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد انجام می شود اظهار کرد: این پالایشگاه در گچساران با ۱۰۵ هزار بشکه نفت خوراک روزانه به بهره برداری خواهد رسید.
روانبخش دیهیم خوب فرماندار گچساران کرد: بیش از ۲ هزار هکتار زمین برای احداث طرح منطقه ویژه اقتصادی گچساران پیش بینی شده است.
وی اظهار کرد: میزان اعتبارات زیر ساختی مورد نیاز این طرح بیش از سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال است.
رکوردزنی یک پروژه به روایت معاون رئیس‌جمهوری/ ایرانی‌ترین پتروشیمی کشور در گچساران
به گزارش فارس از گچساران؛ معاون اجرایی رئیس‌جمهور هم در بازدید از پتروشیمی گچساران گفت: این پروژه با ظرفیت داخلی ساخته شده و بیش از ۸۳ درصد اقدامات آن توسط فرزندان خودمان صورت گرفته که می توان آن را ایرانی‌ترین طرح پتروشیمی در کشور نام‌گذاری کرد.
منصوری اظهار کرد: لازم می‌دانم از زحمات و مجاهدات همه کسانی که در این پروژه کار تمام عیار کردند قدردانی کنم از استاندار کهگیلویه و بویراحمد و علی عسگری مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس نیز باید قدردانی کرد.
منصوری گفت: این پروژه با سرمایه‌گذاری ۱.۳ میلیارد دلار از لحاظ اعتبار پروژه ای است که ۷۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد می کند.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: به لحاظ طول زمان پروژه از سال ۸۳ کلنگ‌زنی شد که اکنون وارد ۲۰ سالگی می شود اما نکته مهم در پتروشیمی گچساران اینکه در طول یک و نیم سال گذشته کار بزرگی در این پروژه انجام شد.
وی افزود: این پروژه ظرفیت ۱.۱ میلیون تن محصول را دارد یعنی پروژه‌‌ای مهم و طرحی ملی است و از این پروژه دو تا سه درصد مانده که در کمتر از ۲ تا ۳ ماه آینده هم به اتمام می‌رسد و البته در سفر رئیس جمهور افتتاح خواهد شد.
منصوری با بیان اینکه در کشور به پروژه‌های پیشران نیاز داریم گفت: این طرح ها هم مستقیم تحول در حوزه اقتصاد ایجاد می کنند هم با توجه به اثر گذاری که در طرحهای اقتصادی جانبی دارند منشأ تحول خواهند شد و استان کهگیلویه و بویراحمد از این نعمت در کمتر از سه ماه آینده استفاده خواهد کرد و امیدواریم که نزد مردم مقبول شود.
 معاون رئیس جمهور گفت: پروژه پتروشیمی گچساران منحصر به فرد است هم به لحاظ فنی و هم به لحاظ منابع اقتصادی پروژه قابل احترام است مهمتر از همه اینها این که این پروژه با ظرفیت های داخلی ساخته شده و بیش از ۸۳ درصد اتفاقاتی که در اینجا رخ داده توسط فرزندان خودمان صورت گرفته که می توان آن را ایرانی ترین طرح پتروشیمی در کشور نام گذاری کرد.
معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: خدا را شاکریم که مهندسین ما به این سطح از دانش و بینش علمی رسیدند و باید تشکر از مدیرانی کرد که موجب شدند تا این پروژه به خوبی به پایان برسد پروژه طراحی به نوعی رکورددار است و حدود ۵۰ درصد کار در کمتر از یک سال و نیم پیش برده شده که باید از استاندار و نماینده این شهرستان تقدیر کرد.
احداث بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (آر. سی. سی) ایران در گچساران
فاضل در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گچساران اظهار کرد: نیروگاه و سد چم شیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر دوگنبدان در استان کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهره ساخته می‌شود.

وی بیان کرد: طرح ساخت سد و نیروگاه چم شیر در گچساران ۸۹.۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران با اشاره به اینکه با بهره برداری از این پروژه عظیم تحولات خوبی در منطقه ایجاد می شود، تصریح کرد: تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهره‌مند شدن ۱۴۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب، تولید ۴۸۲ مگاوات برق آبی، کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه زهره، اشتغال زایی در زمان اجرای طرح و زیر ساخت‌های صنعت گردشگری و پرورش ماهی از مهمترین مزایای این سد است.
فاضل عنوان کرد: سد و نیروگاه چم شیر تاثیر مهمی در رونق کشاورزی و صنعت گردشگری گچساران خواهد داشت.
وی گفت: سد چم شیر بلندترین سد وزنی از نوع بتنی غلتکی (آر. سی. سی) ایران است.
معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران خاطرنشان کرد: سد و نیروگاه چم شیر به عنوان بزرگترین پروژه برق آبی در حال احداث کشور بوده که هدف آن ذخیره شده ۲/۳ میلیارد متر مکعب آب همراه با بهبود کیفیت و کنترل سیلاب‌های رودخانه زهره و نیز تولید ۴۸۰ گیگاوات ساعت انرژی برق آبی در سال است.

وی گفت: ظرفیت نیروگاه ۳ واحد ۵۵ مگاواتی و ۲ واحد کوچک هر یک به ظرفیت ۵/ ۵ مکاوات که در مجموع ۱۷۶ مگاوات می باشد‌.
فاضل بیان کرد: آورد متوسط دراز مدت رودخانه زهره حدود یکهزار و ۷۰۰ میلیون متر مکعب می باشد، یکی از اهداف اصلی این طرح ذخیره سیلاب ها، استفاده از آب ذخیره شده برای توسعه و بهبود فعالیت های کشاورزی در استان های بوشهر و خوزستان است.
 وی افزود: در رودخانه زهره بخش عمده حجم آورد (بیش از ۷۰ درصد آورده سالانه) تقریباً در چهار ماه از سال و به صورت سیلاب های بزرگ اتفاق می افتد.
 معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه چم شیر گچساران ادامه داد: این طرح با هدف و اخذ مجوز های لازم از جمله مجوز زیست محیطی از سال ۹۱ شروع شد و با بهترین کیفیت در حد استانداردهای جهانی در حال حاضر با پیشرفت عملیات اجرایی ۹۵ درصد است.
 وی گفت: با اخذ مجوز کمیته آبگیری وزارت نیرو در انتهای پاییز سال ۱۴۰۱ مرحله اول آبگیری طرح شامل اجرای بلاک تونل انحراف، تست و بررسی دریچه های تخلیه کننده، ارزیابی و پایش کیفیت آب مخزن به همراه کنترل و تنظیم میزان رهاسازی آب مخزن بود، با موفقیت انجام شد.
فاضل با اشاره به حجم ۳/۲ میلیارد مترمکعبی این سد اظهار کرد: از این سد۱۲۵ میلیون مترمکعب به گچساران تخصیص داده شده است.
فاضل اظهار کرد: تراز این سد ۵۴۶ متر ارتفاع از سد دریا می باشد.
اکنون با این همه کار عمرانی و اقتصادی که در گچساران در حال انجام است امید می رود این شهرستان روزهایی را تجربه کند تا جوان بیکاری در آن نباشد، شهرستانی که با داشتن این همه ظرفیت، آمار بد بیکاری آن جانسوز است شهرستانی که پالایشگاه و شرکت نفت و سد دارد اما خبرهای ناگواری از بیکاری در آن شنیده می‌شود.
استفاده بیش از حد از نیروهای غیر بومی، سیاسی کاری و سیاسی نگری در همه حوزه‌ها از جمله در بکارگیری نیروها، اختلافات شدید و دامنه‌دار سیاسی میان جریان‌ها و سایر موارد دیگر موجب شده تا گچساران این بام نفتی ایران با این همه ظرفیت از شرکت نفت تا پتروشیمی همچنان در زمره شهرستان‌های با آمار بالای بیکاری باشد.
انتهای پیام/.
https://naftara.ir/vdcf.jd1iw6dyxgiaw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما