انتصاب برخی مدیران ناکارآمد در وزارت نفت، فعالان این حوزه و مدیران و مهندسان بدنه هلدینگ خلیج فارس را نگران کرده، مبادا آنها نیز به این سرنوشت مبتلا شوند. سمت مدیریت این هلدینگ از چنان اهمیتی برخوردار است که با آن سلیقه‌ای برخورد کرد.
plusresetminus
منافع ملی فدای انتصابات ناکارآمد در هلدینگ خلیج فارس نشود
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، با توجه به حواشی بسیار و عدم شایستگی محسنی، بسیاری این خبر را یک شایعه دروغین تفسیر کرده‌اند. به باور این کارشناسان، درآمدهای هلدینگ خلیج فارس آن‌چنان برای دولت اهمیت دارد که محال است اجازه دهند، مدیری چنین بدون رزومه حتی در لیست کاندیداها قرار گیرد.
هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس در سال 1399، یک بار دیگر نیز به سیاق سال‌های گذشته، عنوان اولین شرکت بزرگ کشور را کسب کرد.
این هلدینگ با بیش از 800 هزار میلیارد ریال فروش در این سال، یکی از دو بال بزرگ قوه مجریه برای تامین هزینه های جاری محسوب می شود.
با توجه به ساختار تحریم ها، این هلدینگ در سال‌های اخیر اهمیت بیشتری در چرخه تامین هزینه‌های جاری دولت یافته، زیرا با توجه به کاهش فروش نفت کشور به زیر 2 میلیون بشکه در بهترین حالت و وجود راه‌های میانبر بیشتر برای فروش محصولات پتروشیمی، هلدینگ خلیج فارس به لیدر اقتصاد ایران برای تامین ارز و پوشش دادن مخارج ملی ایران مبدل شده است.
همچنین این هلدینگ طرح‌های توسعه‌ای قابل توجه‌ای نیز در دست اجرا دارد که باید توسط مدیرعامل جدید اجرایی شود، حل مشکل کمبود قطعات برای خطوط تولید ده‌ها شرکت و پتروشیمی زیر مجموعه، یافتن راه‌های میانبر صادراتی جدید برای حفظ درآمد دولت و حل مشکلات عظیم بخش عمده‌ای از صنعت پتروشیمی کشور، از جمله وظایف مهمی است که پیشاپیش بر دوش مدیرعامل جدید هلدینگ خلیج فارس سنگینی می‌کند.
این موضوع انتخاب مدیر این نهاد را که توسط وزیر نفت، انجام می‌شود، به یکی از حساس‌ترین انتخاب‌های مدیریتی در چرخه تولیدی، صنعتی کشور تبدیل کرده است.
تمام این انتظارات و حساسیت‌های فوق العاده بالا باعث شده، به‌صورت پیش فرض، همگان انتظار داشته باشند، دولت به اصطلاح بهترین تک‌خال مدیریتی خود را برای چنین منصبی رو کند.
 شایعات روزهای اخیر 
در روزهای اخیر بخش قابل توجهی از اخبار رسانه‌ها به انتصابات فامیلی و باندی در دولت اختصاص یافته، اخباری که قویاً توسط رئیس دولت تکذیب شد. با توجه به افشای تعداد قابل توجهی جذب، استخدام و انتصاب مدیریتی توسط وزیر جدید نفت، این وزارت خانه سهم مهمی در تولید این حواشی برای دولت داشته، امری که جواد اوجی را به یکی از 3 کاندید اول پیاده شدن از قطار دولت مبدل ساخته است.
به همین دلیل پیش‌بینی می‌شود که اگر کاندید وزیر نفت برای پست مدیرعاملی یکی از دو شرکت مهم کشور، اگر حتی اندکی از استانداردهای بالای مدیریتی پایین‌تر باشد، موقعیت وی را بیش از گذشته متزلزل خواهد کرد.
در این بین، اخباری بسیار عجیب و به اعتقاد برخی ناظران صنعت نفت به گوش می‌رسد. بر اساس این شایعات رسانه‌ای که هر روز بر قوت آنها افزوده می‌شود، انتخاب وزیر نفت برای این سمت مدیری است که فاصله‌ای فاحش با انتظارات فعالان حوزه پتروشیمی دارد!
محمدرضا محسنی که بر اساس برخی شایعات توسط اوجی برای پست مدیرعاملی هلدینگ عظیم خلیج فارس در نظر گرفته شده، از جمله مدیران سیاسی است که در چند سال اخیر به این صنعت ورود کرده است.
محسنی در دوره احمدی نژاد و با حمایت اسفندیار رحیم مشایی رشد کرد. درباره مدرک وی که از دانشگاه آزاد اسلامی اخذ شده، حواشی و جنجال‌هایی در شبکه های اجتماعی به‌وجود آمد، اما هیچ‌کدام از این حاشیه‌ها، نتوانست مانع از رشد این مدیر سیاسی شود و وی در نهایت با حمایت یکی از حلقه‌های قدرت به سمت مدیر عامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و تسویه وجوه انتخاب شد.
محسنی سوابق بسیار اندکی در حوزه پتروشیمی دارد و مهمترین بخش از رزومه وی مربوط به شرکت خصوصی بازرگانی پتروشیمی است که مدت محدودی عهده‌دار آن شده است. با توجه به عملکرد نه چندان مثبت وی در این شرکت که در حوزه فروش و نه تولید مواد پتروشیمی فعال است، انتظار می‌رفت، به‌زودی توسط سهامدار با دیگران جایگزین شود.
بیشتر سوابق مدیریتی وی مربوط به حوزه‌هایی مانند لوازم خانگی و خودرو سازی است.
وی مدتی مدیر عامل شرکت کارخانجات لوازم خانگی ایران بود که البته، براساس گفته‌های فعالان این بخش، این شرکت را به لبه ورشکستگی کشاند.
محسنی همچنین به سبب دوستی اش با مدیرعامل، مدتی را نیز به‌عنوان مشاور مدیرعامل سایپا گذراند.
با توجه به حواشی بسیار و عدم شایستگی، بسیاری این خبر را یک شایعه دروغین تفسیر کرده‌اند. به‌زعم این کارشناسان، درآمدهای هلدینگ خلیج فارس آن‌چنان برای دولت اهمیت دارد، که محال است اجازه دهند، مدیری چنین ضعیف و بدون رزومه در صنعت پتروشیمی حتی در لیست کاندیداها قرار گیرد.
با این همه برخی انتصابات باندی و مدیران ناکارآمد در وزارت نفت، فعالان این حوزه و مدیران و مهندسان بدنه هلدینگ خلیج فارس را نگران کرده که نکند، آنها نیز به این سرنوشت مبتلا شوند.
سمت مدیریت این هلدینگ از چنان اهمیتی برخوردار است که نباید بر اساس باند بازی‌های معمول و بده بستان‌های رایج انتخاب شود.
مدیرعاملی که هم در بحث فرایندهای مهندسی تولید پتروشیمی خبره باشد و هم از کاریزما و احترام لازم در  این صنعت برخوردار باشد، انتخابی طبیعی برای این پست است.
انتهای پیام/.
 
https://naftara.ir/vdci.3arct1azwbc2t.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما