با توجه به ظرفیت 2.3 میلیارد مترمکعب سالیانه خط لوله موجود بین دو کشور ایران و ارمنستان، پیشنهاد میشود علاوه بر قرارداد تهاتر فعلی گاز و برق بین دو کشور، صادرات گاز به ارمنستان تا سقف ظرفیت خط لوله انجام پذیرد.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: مشکل اصلی ما در شرایط کنونی این است که تحریم هستیم و نمیتوانیم پول نفتی را که میفروشیم به طور رسمی در حسابها داشته باشیم بلکه باید از طریق حسابهای واسطه دریافت کنیم، این هم ارزش کالاها را پایین میآورد و هم روند دریافت پول و تحویل محموله را دچار پیچیدگی میکند.
کارشناس انرژی چهار عامل مهم و اثر گذار را در بازار نفت دخیل می داند که یکی از آنها توافق برجام است. او بر این باور است که اگر توافق صورت گیرد قیمت نفت به طور موقت تا ۹۰ دلار کاهش می یابد.
افزایش تولید نفت و گاز و تکمیل توسعه میدانهای مشترک از جمله پارسجنوبی و غرب کارون، تنوعبخشی و افزایش فروش نفت از مسیر بخش خصوصی و تسلط اقتصاد دانشبنیان نفت برای تحقق خنثیسازی تحریمها و توسعه کسب و کار با محور صادرات را میتوان از اهداف و اقدامهای شرکت ملی نفت ایران در برنامه یکساله دولت سیزدهم برشمرد.
یکسال از عمر دولت سیزدهم میگذرد و صنعت پتروشیمی همچون گذشته بهعنوان یکی از ستونهای اقتصادی کشور با قدرت به تولید، صادرات و ارزآوری و توسعه زنجیره ارزش بهعنوان اصلیترین راه جلوگیری از خام فروشی ادامه میدهد.
با ادامه مذاکرات برای احیای توافق هستهای که ممکن است بازگشت ایران به بازارهای بینالمللی را به همراه داشته باشد، بعضی از تحلیلگران میگویند چنین اتفاقی، فشار کاهشی روی قیمتهای نفت ایجاد خواهد کرد که عربستان سعودی در تلاش برای اجتناب از آن است.
تأمین امنیت غذایی که یکی از اهداف جوامع بشری در تمام دورهها و یکی از مهمترین ارکان حقوق فردی و امنیت انسان و جامعه است، چالشی اساسی محسوب میشود. دستیابی به نظامهای تغذیه پایدار همانند یکی از ارکان اصلی رسیدن به توسعه پایدار و اطمینان از امنیت غذایی نسل حال و نسلهای آینده مورد توجه است.
صنعت پالایش و پخش از زمان آغاز بهکار دولت سیزدهم، تغییر مسیر از سوختمحوری صرف، به سودمحوری را با نگاه به تکمیل زنجیره ارزش و توجه به صنایع پاییندستی آغاز کرده است.
یک کارشناس حوزه بین الملل انرژی گفت: توسعه میدان آرش یک بحث جدی است و میتواند در انتقال گاز این میدان به کویت استفاده شود، البته بحث انتقال گاز و انعقاد قراداد چه به صورت ایجاد خطوط لوله و تبدیل به الانجی بحث استراتژیک مهمی است که معمولا در فضای سیاسی آرام و احترام متقابل و اراده سیاسی طرفین باید تحقق یابد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با تأکید بر تلاش دولت سیزدهم برای ایجاد تعادل در تراز بین تولید و مصرف بنزین در کشور گفت: در هیچ نقطهای از کشور در زمینه تأمین سوخت کمبود نداریم.
صنعت پتروشیمی بهعنوان یکی از بخشهایی که بیشترین ارزآوری را در سالهای تحریم داشته، همیشه پرخبر بوده است و کارشناسان برنامههای زیادی برای توسعه آن تدوین کردهاند؛ اما این اتفاق نیفتاد.
طرح ارغوان گستر ایلام بهعنوان تولیدکننده محصول ارزشمند پلیپروپیلن در هلدینگ خلیجفارس همسو با اهداف جلوگیری از خامفروشی و تکمیل زنجیره ارزش، در تابستان ۱۴۰۲ به بهرهبرداری میرسد.
محمود فخرایی در خصوص چگونگی خروج شرکت پتروشیمی فارابی از زیان انباشته شرکت اظهار داشت: شرکت پتروشیمی فارابی در پایان سال مالی ۱۳۹۸ حدود ۱۹۵ میلیارد تومان زیان انباشته ثبت کرده بود و در مقابل ۲۶۲ میلیارد تومان سرمایه ثبت شده عدد بزرگی بود و عملا شرکت در ماده ۱۴۱ قرار داشت.
جمعی از نمایندگان مجلس ساخت پتروپالایشگاهها را سپر و ابزار دفاعی در مقابله با تحریمهای اقتصادی دانستند و اعلام کردند که پالایشگاهسازی سبب توسعه صنایع پاییندستی و تولید محصولات پتروشیمی میشود و به تقویت منابع ارزی کمک میکند.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، راهبرد وزارت نفت از خامفروشی به سمت احداث پتروپالایشگاهها و تبدیل نفت به فرآورده و صادرات آن تغییر کرد، موضوعی که میتواند به افزایش درآمدهای کشور و بیاثرسازی تحریمها کمک کند.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: قطریها در نظر دارند که مازاد گاز را از طریق خط لوله به ایران برسانند و سپس با همکاری مشترک با ایران گاز را به اروپا ارسال کنند، اگر این پروژه اجرایی شود شاید امنیت انتقال گاز بیشتر تضمین شود یعنی خود اروپاییها درگیر سرمایهگذاری شوند و امنیت خط لوله را در ایران و ترکیه و هر مسیری که باشد حفظ کنند، اکنون مذاکراتی در این ...
راهبرد بیاثر کردن تحریم ذیل بازارسازی نفت موجب شد که در دولت سیزدهم صادرات نفت و میعانات گازی ایران جهش یافته و بدون برجام به بیش از یک میلیون بشکه در روز برسد.